Top

Summerburst Efterfest – Stockholm 2016

Då var Summerburst över för i år. Jag drog mig direkt vidare mot den officiella efterfesten på Berns i bilen packad med fotografer och projektledare. Som fotograf brukar det (om man har tur) ta minsten kvart innan man blir verifierad och godkänd att släppas in på nattklubbar i Stockholm, även med rätt band och bricka. Kvällen innan på Sturecompagniet tog det 25 minuter, dels för att det kan ha varit tre spärrar upp till Wall men men.. Hinner dock knappt sätta på blixten innan vi blir insläppta på Berns men fastnar direkt efter entrén. Alla dörrar var låsta förutom till terassen och någon toalett. Några minuter senare kommer ansvarig som slänger upp en dörr med ett nyckelkort och vi hamnar direkt på ena vingen. SEBJAK är kvar och värmer upp ett fullsatt Berns. Efter en stund när jag varit på scen och fotograferat dyker ett mycket okänt men bekant ansikte upp. Frej Larsson. Han smyger upp bakom scenen med två andra + en som körar bakom. Väntat för Seb såklart.

Efter några låtar var en sak klar. Något var på g. Kollar snett ner mot kravallstaketet framför scen och ser hur vakterna börjar samlas och kalla in till ansvariga. Då fick trion den superba idéen att hoppa upp på DJ-bordet och ställa sig vid ytan närmast kanten. Halvminuten senare var två vakter uppe. Men showen fortsatte i kanske tio minuter till innan samtliga hoppade ner och fick ta emot rejäla tillsägelser. Även SEBJAK blev tillsagd, mitt under spelning.

d3ad1299a1f63c2c4c505ebb9568846a

909d06290e7a2db6f3c26a81f7fde79d1149def06704504f43783db8417bdaf8

Diplo avslutade kvällen på Berns. Fick givetvis av hans management inte stå på scen så gick ner bakom scen och utforskade möjligheterna runt salongen. Jag stannade kvar i en timme efter Diplo satt igång sin show innan jag drog mig ut för att vila. Hade trots allt jobbat i över 14 timmar, två dagar i rad och fått mig en hejdundrande huvudvärk. Drog mig mot Max precis bredvid där jag träffade Lovisa och Moa en snabbis och pratade lite kort om kvällen där jag tog en halloumiburgare, min favvo. Mot bilen gick jag sen för att ladda mobilen och upptäcker detta.

c216b061edb15bf7dda035a6e25901a8

Någon hade alltså smetat runt ketchup på framrutan till bilen. Så det blev raka vägen till biltvätten och eftersom klockan var 04 var det handtvätt som gällde.

Kunde inte ha önskat mig en bättre avslutning på kvällen.